150 jaar Immaculata De Panne in een boek

28/04/17 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:46

Na een aantal spectaculaire circusvoorstellingen in februari naar aanleiding van 150 jaar Immaculata blikt de basisschool terug op een boeiende schoolgeschiedenis die auteur Jef Ameeuw in het boek '1867 - 2017, 150 jaar geschiedenis van de basisschool Immaculata, De Panne' heeft vereeuwigd.

Het is een feestelijk jaar voor het Immaculata-instituut dat zijn 150-jarige bestaan bekroont met een boek, dat officieel op 5 mei wordt voorgesteld. Hierbij komt ook een tentoonstelling. Wie anders zou er beter een boek over deze school kunnen schrijven dan Jef Ameeuw? Daarover hoefde de schooldirectie niet lang na te denken. "Het lag voor de hand dat we dat aan Jef Ameeuw zouden vragen", zegt directeur Jaak Maton. "Jef heeft zich al meermaals in de geschiedenis van onze contreien verdiept en die te boek gesteld. Een aantal jaar geleden maakte hij een studie over de 'Blauwe Nonnen'. Het is net die congregatie van de Zusters van de Heilige Gehoorzaamheid die aan de basis van het ontstaan van onze school ligt."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!