Ondertunneling sporen station Veurne start in najaar

Redactie KW

Het schepencollege van Veurne gaf gunstig advies om de sporen aan het station van Veurne te ondertunnelen zodat fietsers en voetgangers op een meer veilige manier de andere kant van de sporen kunnen bereiken.

Sinds de wijziging van de uurregeling komen de treinen richting Gent en richting De Panne op het zelfde uur aan in het station van Veurne. Dit betekent dat reizigers die zich op spoor 2 bevinden de volledige verplaatsing via de overweg moeten maken. Dit is tijdrovend. Bovendien maken veel reizigers de oversteek via de sporen, wat gevaarlijk is.

In overleg met de NMBS werd beslist om de sporen te ondertunnelen, deze ondertunneling komt naast de goederenloods. De NMBS diende onlangs een bouwaanvraag in bij het Vlaams Gewest om te sporen te ondertunnelen. In het bouwdossier wordt rekening gehouden met de verhoging van de perrons. Ook dit zal zorgen voor meer comfort voor de reizigers.

Het project kwam tot stand in samenwerking tussen de Stad, de NMBS en de Lijn. De kostprijs bedraagt ongeveer 1,75 miljoen euro. Bedoeling is dat de bouwwerken zullen starten in het najaar.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier