Ondernemer Mark Vanmoerkerke start fonds van 500.000 euro voor horecastarters in Oostende

Redactie KW

Met zijn opmerkelijke initiatief om de horecasector in de badstad te ondersteunen stelt Mark Vanmoerkerke een fonds van 500.000 euro ter beschikking voor creatieve starters.

“Als ik het horeca-aanbod in Oostende bekijk, dan zie ik veel goede ideeën die niet gerealiseerd worden. Vaak gaat het om starters die de kans niet krijgen om hun plannen uit te voeren. Spreekt een project ons aan, dan willen we deze mensen straks financieel steunen, begeleiden, en advies geven”, zegt Mark Vanmoerkerke.

“Spelregels zijn veranderd”

Voor starters in de horeca is het vandaag steeds moeilijker om geld te lenen bij de banken. Het fonds dat Vanmoerkerke opricht kan een positief alternatief zijn. “In tegenstelling tot de banken bestaan wij uit specialisten die projecten beter kunnen inschatten. Geloven we in een concept, dat zijn we bereid om de bedenkers bij te staan op alle vlakken. We zoeken dynamische mensen die zich volledig willen inzetten om te slagen als zelfstandige. De tijden dat je op korte termijn rijk wordt in de horeca zijn voorbij. De spelregels zijn veranderd. Vandaag moet je werken om na twintig jaar eigenaar te kunnen worden van een pand, en intussen wat geld te verdienen. Ons voorstel dient om de eerste hindernissen naar de realisatie van originele ideeën weg te werken”, zegt Vanmoerkerke.

Struikelblok

HoReCa Middenkust moedigt het initiatief van de Oostendse ondernemer aan. “Het begeleiden van starters in de horeca is enorm belangrijk. We kunnen de plannen van Mark Vanmoerkerke enkel toejuichen. De financiering rond krijgen is vandaag een grote struikelblok. Dit fonds kan een stap in de goede richting zijn”, besluit voorzitter Bart Boelens.

(DJ-foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier