Onderhoudswerken E403 tussen Sint-Eloois-Winkel en Izegem

Redactie KW

Vanaf dinsdag 2 augustus starten structurele onderhoudswerken op de E403 tussen Sint-Eloois-Winkel en Izegem in de richting van Brugge. De werken vormen de laatste fase in de onderhoudswerken op de E403, waarbij tussen maart en juni werken werden uitgevoerd tussen Lichtervelde en Ardooie. Het einde van de werken is voorzien op 12 augustus.

Tussen Sint-Eloois-Winkel en Izegem krijgt het wegdek van de E403 in de richting van Brugge een nieuwe toplaag in asfalt. Plaatselijk wordt ook de onderlaag hersteld.

Op maandag 1 augustus start de aannemer vanaf de namiddag met het aanbrengen van de tijdelijke wegmarkeringen. Vanaf dan moet het verkeer over 2 versmalde rijstroken en dit zowel overdag als ‘s nachts.

Ook ter hoogte van de op- en afrit nr. 6 Roeselare-Izegem/Rumbeke zal gewerkt worden in de richting van Brugge. Tijdens de werken zal deze op- en afrit daardoor gedurende 2 nachten, tussen 20 uur en 6 uur, afgesloten zijn voor alle verkeer. Het tankstation in Oekene blijft wel bereikbaar.

Wie de E403 op wil richting Brugge moet eerst richting Kortrijk en via de verkeerswisselaar E403/A19 terugkeren richting Brugge.

Wie vanuit Kortrijk komt en de E403 wil afrijden, zal moeten doorrijden tot de volgende afrit 7 Roeselare-Haven om daar een keerbeweging te maken en weer richting Kortrijk te rijden tot afrit 6 Roeselare-Izegem/Rumbeke. Vanuit deze richting blijft afrit 6 wel open voor verkeer.

Indien de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werken afgerond zijn op 12 augustus.

(SG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier