Onderhandelingen tussen directie en personeel Mutoh verlopen stroef

Redactie KW

De onderhandelingen tussen directie en personeel bij het Oostends-Japanse Printerbedrijf Mutoh zitten volledig in het slop. Midden mei kondigde het bedrijf een collectief ontslag van 124 mensen aan. Japan wil de Europese vestiging in Oostende herstructureren. Bijna drie maanden later is een sociaal plan nog verre van in zicht. Volgende donderdag is er nieuw overleg.

Voor het personeel van het bekende printerbedrijf Mutoh in Oostende zijn het barre tijden. De onderhandelingen met de directie en de Japanse bedrijfsleiding lopen stroef. De werknemers zijn diep ontgoocheld.

74 bedienden en 50 arbeiders staan hier eind oktober aan de deur. Maar aan welke voorwaarden en met welke regeling ze hun ontslag krijgen, is nog niet duidelijk. De directie van Mutoh wil geen commentaar kwijt. Tegen de vakbonden zeggen ze dat er geen budget is voor extra’s in het sociaal plan.

De onderhandelingen bij Mutoh worden volgende donderdag heropgestart. Volgens het personeel en de vakbonden komt het snel tot andere acties als er geen doorbraak komt in het overleg.

(SK/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier