Onderhandelingen Snoekmuseum en gemeente Alveringem onder vuur

Redactie KW

De oppositie bracht in het vragenkwartier het dossier van de ter ziele gegane onderhandelingen tussen de beheerders van het Snoekmuseum en de gemeente ten berde. Schepen Rabaey greep deze kans om haar maandenlange inzet en die van de burgemeester te verdedigen.

Marc Wackenier (PRO) vroeg concreet naar de gevolgen voor het Verschaevemuseum nu de gemeentelijke onderhandelingen met de beheerders van De Snoek op niets zijn uitgedraaid. Het college besliste immers eerder om in het kader van de grote herdenking aan de Eerste Wereldoorlog in te zetten op beide musea en zo kans te maken op geld vanuit de pot die minister Bourgeois ter beschikking stelt. „De Snoek was 90 procent van het project. Jammer dat het wantrouwen tot een explosie is gekomen. Carte blanche geven aan het college was wellicht onze grootste fout”, sprak Marc Wackenier (PRO). Burgemeester Gerard Liefooghe (Gemeentebelangen) stelde dat aan Toerisme Vlaanderen werd gemeld dat enkel nog de kapelanij Verschaeve overblijft. “Feit is dat wij het eerste bestuur zijn dat krachtdadig in de bres is gesprongen voor De Snoek. In het belang van de streekontwikkeling hoop ik dat de vzw nog troeven achter de hand heeft. Zoniet, dan draagt zij een gigantische verantwoordelijkheid” !

„Het wantrouwen kwam niet van onze kant.”

Schepen Martine Rabaey (CD&V) sprak minstens even krachtige taal. „Het wantrouwen kwam niet van onze kant”, benadrukte ze. „Ooit zaten wij hier in dezelfde raadzaal met de mensen van de vzw. We nodigden hen uit om te participeren in de opmaak van het TRP-subsidieaanvraagdossier, omdat we wilden dat ze betrokken partij zouden zijn. „Wij werken niet mee”, stelde men aan de andere kant.

(AB)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier