Onbewoonbaar verklaarde huurwoning in Handzame leeggehaald, jonge mama compleet verrast

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Op 1 september moest Bieke Passchyn haar huurwoning in de Kronevoordestraat verlaten, aangezien het pand onbewoonbaar werd verklaard. Dat wist ze, maar ze kreeg naar eigen zeggen de belofte dat haar inboedel mocht blijven staan in afwachting van een nieuw onderkomen. Woensdagmiddag werd ze dan ook compleet verrast toen gemeentearbeiders haar woning kwamen leeghalen.

De alleenstaande mama van een zoontje van drie was aan het werk in de sigarenfabriek aan de overkant van de straat toen ze werd opgebeld met de melding dat de gemeente het pand alsnog dan al zou komen ontruimen. “En geen tijd later stond hier al een grote afvalcontainer voor de deur, waar alles met man en macht werd ingeladen”, verbijt ze haar tranen. “Dat terwijl ik al sinds mei – van toen weet ik dat het pand onbewoonbaar verklaard zou worden, op mijn vraag nota bene – op zoek ben naar een goeie oplossing.”

Aangezien ze die vorige vrijdag nog niet had gevonden, klopte ze bij de gemeente aan. “Ik zou wel bij een vriendin intrekken, maar vroeg of mijn inboedel nog mocht blijven staan, gezien mijn huurcontract nog tot eind september liep. Dat was geen probleem, zeiden ze. Dat nu toch alles in containers wordt geladen, is dan ook een complete en onaangename verrassing voor mij.”

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier