Onbekenden schilderen opschrift op brug over E403 in Roeselare

Redactie KW

(UPDATE) Onbekenden hebben een opschrift geschilderd onder een brug over de E403 in Roeselare. De boodschap lijkt een aanklacht tegen iemand die kinderen zou hebben misbruikt. Op diezelfde plaats dook eerder al een gelijkaardige boodschap op. Het opschrift wordt morgenochtend verwijderd, voorlopig is een klein deel al afgedekt.

Het is voorlopig nog onduidelijk wie achter het opschrift zit, maar dat het verboden is, is zeker. “Sowieso mag je een brug niet beschilderen, dat is beschadiging. Bovendien leidt het bestuurders langs de snelweg af, wat tot onveilige verkeerssituaties kan leiden,” zegt commissaris Dhoest.

Het opschrift wordt morgen gezandstraald en weggewerkt. Wegen en Verkeer heeft klacht ingediend tegen onbekenden. Gisteren is er al een zeil aangevoerd, maar dat bleek maar net groot genoeg om een klein deel af te dekken.

“Het is wellicht geen oude zaak,” zegt Dhoest, “want begin dit jaar is op ongeveer dezelfde plaats ook al een gelijkaardig opschrift geschilderd. We hebben dat toen ook laten verwijderen.”

(JV)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier