Onbekende in witte bestelwagen probeert vrouw te ontvoeren in Staden

Redactie KW

(UPDATE) In de Stadense deelgemeente Westrozebeke heeft een man in een witte bestelwagen zondagavond geprobeerd een vrouw te ontvoeren. Dat bevestigt het parket van Ieper maandag. De dader is spoorloos.

Het slachtoffer sloeg zondagavond alarm bij de politie. De vrouw
was even voordien naar eigen zeggen bijna ontvoerd door een man in een witte bestelwagen. Die zou haar hebben aangesproken terwijl ze buiten wandelde. Toen de vrouw op de bestelwagen was afgestapt, werd geprobeerd haar in het voertuig te sleuren. Dat mislukte, waarop de bestelwagen wegreed.

West-Vlaamse tongval

De feiten gebeurd zondagavond omstreeks 22.30 uur. De witte bestelwagen langs en stopte. Een man stapte uit en sprak haar in West-Vlaams dialect aan. Er volgde schermutseling en de man probeerde de verraste vrouw in de bestelwagen te sleuren. De vrouw wist gelukkig te ontkomen. Ze raakte wel lichtgewond aan de rechterarm. De belager wist te ontkomen.

Onderzoek loopt

Volgens parketwoordvoerder van Ieper loopt onderzoek nog volop verder. Nog geen spoor van dader. Vrouw kent haar belager niet.

(Belga/FV)

Meer vanavond in het journaal van WTV, om 18 uur en ook stipt om 22 uur. Uitgebreide versie ook in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 13 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier