Onbekende bekladt omstreden futuristische bushalte in Westkerke

Redactie KW

Iemand spoot er met graffiti het woord ‘lelijk’ op, meteen de mening van een groot deel van de inwoners.

De graffiti werd aangebracht in de nacht van vrijdag op zaterdag. De futurische bushalte staat er nog maar enkele maanden, maar riep al heel wat kritiek op. “Niemand weet wat het is, en de mensen die er werken houden de lippen op elkaar. De kerk is bijna niet meer te zien, in plaats van een glazen doorkijk buswachtplaats, staat daar nu een wit betonnen constructie. Het kerkgebouw wordt er echt door ontsierd en weggestoken. Echt beschamend!”, fulmineerde Dirk Jonckheere in juni in De Zeewacht.

“Mooi en gedurfd”

Burgemeester Ignace Dereeper relativeerde toen de klachten. “Het voorstel, dat overigens al in 2008 door de gemeenteraad zonder een opmerking goedgekeurd werd, komt van het Agentschap Roerend Erfgoed en Stedenbouw. Het Agentschap Wegen en Verkeer is de bouwheer. Men wilde naast de beschermde kerk geen klassieke bushalte. Sommigen vinden het lelijk, anderen zeggen mij dat het mooi en gedurfd is.”

Maar minstens één persoon met een spuitbus verf is dus alvast niet van mening dat het bouwwerk ‘mooi en gedurfd’ is. Van de dader ontbreekt voorlopig elk spoor.

(FV/EN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier