Onafhankelijke Essevee Supporters (OES) stellen gedurfd manifest op

Redactie KW

Zestien supporters van SV Zulte Waregem hebben zich verenigd in OES, de Onafhankelijke Essevee Supporters. In een lijvig en gedurfd manifest legt de organisatie drie voorstellen voor.

Klankbord Jan Vererfven benadrukt dat OES geen nieuwe supportersfederatie wil worden, maar het Belgische voetballandschap wil waarschuwen. “De kracht van een club zijn de supporters. Ze brengen niet het grote geld binnen, maar houden de club wel in leven. Ons doel is om het vertrouwen in Essevee te herstellen.”

OES heeft drie voorstellen. “Ten eerste moet de macht van ceo Patrick Decuyper ingebonden worden en moet hij minder dan 50 procent van de aandelen in handen hebben. Ten tweede willen we naast de raad van bestuur een Raad van Wijzen installeren en ook het stadiondossier moet weer uit de kast gehaald worden.”

OES zal het manifest aan alle supportersclubs richten en ook naar het stadsbestuur en de leiding van SV Zulte Waregem sturen. “We willen echt een verschil maken. Daarom kan het manifest online getekend worden. Hoe meer stemmen onze petitie haalt, hoe sterker onze noodkreet.”

(PVH)

Lees het volledige manifest op www.petities24.com/esseveeblijftinwaregem

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier