Onafhankelijk Theater Oostduinkerke valt in de prijzen met ‘Snoepvolk’

Redactie KW

De twee nominaties die Onafhankelijk Theater Oostduinkerke (OTO) had verkregen voor hun jeugdproductie Snoepvolk, werden beide verzilverd door een gouden meeuw. Een blijk van waardering voor het jeugdtheater.

Op 1 mei hield vzw Opendoek, het overkoepelende orgaan van het amateurtheater in Vlaanderen, haar jaarlijkse ontmoetingsdag. Hoogtepunt van de dag was de uitreiking van de gouden meeuwen, een prijs die wordt uitgereikt aan de meest verdienstelijke prestaties.

De jury beoordeelde in de loop van vorig theaterseizoen alle ingeschreven producties. Er werden nominaties toegekend voor groepsprestaties, individuele prestaties en voor deelfacetten (decor, belichting,..) In totaal werden 30 nominaties toegekend. Snoepvolk, de jongerenproductie van OTO, het Onafhankelijk Theater Oostduinkerke, had er twee beet.

Uiteindelijk werden 15 gouden meeuwen uitgereikt. De enige groep die er twee in de wacht sleepte was OTO. Een hart onder de riem voor de zeldzame theatergroepen met jeugdwerking.

Mieke Ronsmans kreeg een gouden meeuw voor individuele prestatie als regisseur en de tweede gouden meeuw was er voor de volledige groep (acteurs, bestuur, techniek..)

Snoepvolk was een project van en door zes acteurs en een technicus tussen 15 en 17 jaar. Negen maanden lang werkten zij aan dit creatieve theaterstuk in al zijn vormen : bewegingstheater, muziektheater, danstheater, circus en enige vorm van teksttheater.
(KVDB)

Info en tickets : 058/53 29 99 of reservatie@hetbedrijf.be

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 8 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier