On-Event BVBA is bereid om organisatie Ypres Westhoek Rally over te nemen

Redactie KW

Ondanks de vereffening van de vzw A.C. Targa Florio lijkt de Belgium Ypres Westhoek Rally niet in gevaar. De BVBA On-Event, al enkele jaren betrokken bij de rally, onderhandelt momenteel met vereffenaar Frank Seys over een overname van de organisatie. „We zijn voorlopig de enige geïnteresseerde”, zegt Alain Penasse, zaakvoerder van On-Event en een bekend gezicht in rallymiddens.

Ook dit jaar zal het hele rallycircus normaal gezien opnieuw in de kattenstad neerstrijken. Voor het eerst in 44 jaar zal de organisatie evenwel niet in handen zijn van A.C. Targa Florio, want de vzw werd op 7 januari ontbonden door de rechtbank van eerste aanleg in Ieper. „We hadden die ontbinding zelf gevraagd”, zegt (gewezen) voorzitter André Bostyn. “De overheid heeft nog geld tegoed van onze vzw, maar die schuld kunnen we niet meer betalen.”

Dus zat er voor de vzw niets anders op dan de ontbinding aan te vragen en de organisatie van de rally uit handen te geven. Die vereffenaar is meester Frank Seys uit Poperinge. Die beloofde begin deze week toelichting te geven bij de zaak, maar bedacht zich later en weigerde uiteindelijk alle commentaar. Toch konden we achterhalen dat er voorlopig slechts één vereniging interesse toonde om de organisatie over te nemen : On-Event bvba, een organisatiebureau uit het Antwerpse Edegem dat in 2002 werd opgericht door Dirk Van der Sluys en Alain Penasse.

„Dat klopt”, zegt Alain Penasse, die enkele maanden terug trouwens door Targa Florio werd aangeduid als Rally Manager van de Ypres Westhoek Rally van dit jaar. „Er is al contact geweest met de vereffenaar, maar we wachten af hoe die gesprekken verder evolueren. Voorlopig is het dus lang niet zeker dat we de rally kunnen organiseren, maar we zijn natuurlijk wel erg geïnteresseerd”, zegt Alain Penasse. (mvdr)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 16 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier