Omzet Kusttoerisme met 2,4 procent gedaald in juli en augustus

Redactie KW

De omzet van de commerciële toeristische sector aan de Kust is tijdens de maanden juli en augustus met 2,4 procent gedaald ten aanzien van de zomer 2007. Dat heeft Westtoer berekend. Het toerismebedrijf spreek van een matige zomer. Vooral het dagtoerisme kende met min 7,1 procent een forse daling. De omzet van de restaurants bleef status quo.

Het verlies werd vooral gecompenseerd door een stijging bij de binnenattracties (+5,5 procent) en de vakantieparken (+13,8 procent).

In absolute cijfers daalde het aantal dagtoeristen met 381.000 personen. Die daling is bijna volledig toe te schrijven aan de maand augustus. De belangrijkste reden voor het wegblijven van dagjesmensen is het uitblijven van zon. Vooral augustus bleek dit jaar bijzonder somber met weinig uren zonneschijn en 19 dagen neerslag.

Omdat het aandeel van de zomermaanden in de totale omzet van de toeristische sector aan de Kust beperkt blijft tot één derde, kan een warme en zonnige herfst het verlies deels compenseren. De meesten toeristische bedrijven maken dan ook pas in januari een definitieve evaluatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier