Omzet Bekaert zakt fors in eerste drie maanden 2013

Redactie KW

Staaldraadproducent Bekaert uit Zwevegem heeft in het eerste kwartaal een forse omzetdaling moeten slikken omwille van de moeilijke marktomstandigheden.

De geconsolideerde omzet daalde ten opzichte van de periode januari-maart 2012 met 10,8 procent tot 799 miljoen euro. Analisten hadden op 869 miljoen euro omzet gerekend.De organische geconsolideerde omzetdaling (op vergelijkbare basis) bedroeg 8,2 procent, waarvan 2,8 procent toe te schrijven aan lagere volumes. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika, de grootste afdeling naar omzet, was er 10 procent daling tot 260 miljoen euro omzet. Voor Pacifisch Azië zegt Bekaert dat het erin slaagde de volumes stabiel te houden. De omzet daalde er 7 procent tot 216 miljoen euro.

“De marktomstandigheden van het eerste kwartaal zijn weerspiegeld in de omzet van Bekaert, met een zwakke vraag in mature markten en sterke prijsdruk door de zeer concurrentiële omgeving in de groeimarkten”, klinkt het in een persbericht. Bekaert herbevestigt de vooruitzichten gegeven met de jaarcijfers. Daarin waarschuwde het bedrijf van CEO Bert De Graeve dat de moeilijke economische context en overcapaciteit in de meeste markten, en dus prijsdruk, zullen wegen op de winstgevendheid.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier