Omwonenden Zwevegemsesestraat tevreden over aanpak in hun buurt

Redactie KW

De omwonenden van de Zwevegemsestraat in Kortrijk zijn tevreden met de aanpak van hun buurt door de stad. De straat heeft al een tijd af te rekenen met drugsproblemen en criminaliteit. Het stadsbestuur wil van de Zwevegemsestraat een aangename woonbuurt maken met veel groen. De buurt reageert nog afwachtend.

Sinds november heeft het stadsbestuur een nultolerantiebeleid ingevoerd in de Zwevegemsesetraat in Kortrijk. Invallen van de politie op zoek naar drugstrafiek en illegalen hebben al verschillende keren tot aanhoudingen geleid. De buurtbewoners zijn dan ook blij met de harde aanpak.

Plannen

Nu wil de stad nog een stap verder zetten. Het plaatselijke stadsontwikkeling heeft al enkele panden in de straat aangekocht en door ondermeer nog bijkomende onteigeningen moet de buurt er op lange termijn ook helemaal anders gaan uitzien. Tijdens een informatievergadering heeft het stadsbestuur de buurt nu al ingelicht over zijn ambitieuze plannen. Al is er wel nog ruimte voor overleg met de buurt over de concrete invulling ervan.

(T.N./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Omwonenden Zwevegemsesestraat tevreden over aanpak in hun buurt

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier