Omwonenden Tuinwijk ondernemen actie tegen komst nieuwe verkaveling

Redactie KW

Tweehonderd bewoners van de Sluis- en Tuinwijk in Middelkerke hebben een procedure aangespannen bij de nieuwe Raad voor vergunningsbetwistingen tegen een verkaveling in hun wijk voor bijna honderd woningen. De buurtbewoners vrezen voor verkeershinder en wateroverlast. Bij hevige regenval had de wijk in het verleden al te kampen met wateroverlast.

De gemeente gaf enkele jaren geleden al een goedkeuring en eind vorig jaar leverde ook de provincie een vergunning af. Maar de buurtbewoners van de Sluis- en Tuinwijk zien de bouwplannen niet zitten. Volgens hen is het gebied aangeduid als waterzieke grond en ze vrezen voor wateroverlast. Eind november nog stonden de weiland blank.

De bewoners trekken nu naar de Raad voor vergunningsbetwistingen om de vergunning van de provincie aan te vechten. Gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening Patrick Vangheluwe maakt zich sterk dat het gebied ingekleurd staat als woonzone en dat uit onderzoek is gebleken dat de pompinstallaties in Nieuwpoort mogelijke wateroverlast kunnen opvangen.

Dinsdag buigt de Raad voor vergunningsbetwistingen zich over het dossier. Daarbij komen alle betrokken partijen aan het woord. Enkele wijkbewoners zullen er zelf hun grieven toelichten, zonder advocaat. Een uitspraak wordt nog voor de zomer verwacht.

(jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier