Omstreden oud-schepen van Ichtegem opent een b&b in Frankrijk

Redactie KW

Stern Demeulenaere, voormalig schepen in Ichtegem en Vlaams volksvertegenwoordiger, start samen met haar vriend Bart Verbeke een chambres d’hôtes in het zuiden van Frankrijk. Halfweg juni willen ze er hun eerste gasten ontvangen.

Halfweg juni willen Stern en Bart hun eerste gasten ontvangen in L’ancienne école, een gastenverblijf in een oud schooltje in Lezay. Het is een klein dorpje, waar wel wekelijks de tweede grootste veemarkt van Frankrijk plaatsvindt, in de vierhoek La Rochelle, Poitiers, Angoulême, Cognac, nog iets ten noorden van Bordeaux en op zo’n 60 km van de Atlantische Oceaan.

Domicilie blijft in Eernegem

Zeker tot eind 2012 gaat de politica wel enkel in de vakantieperiodes en drukke weekends naar Lezay, want ze wil absoluut in Eernegem gedomicilieerd blijven om haar zetel in de Ichtegemse gemeenteraad te kunnen behouden. „En mogelijk nog langer, want ik wil ook mijn pensioenrechten als Vlaams parlementslid zeker niet in het gedrang brengen”, vertelt Stern, die in 2009 niet akkoord ging met de plaats die ze kreeg op de Vlaamse verkiezingslijst van Open VLD en boos afhaakte.

(HH)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier