Omgeving Vijverhof in Wevelgem wordt verder ontwikkeld

Redactie KW

De gemeenteraad heeft het RUP Marremstraat goedgekeurd. De omgeving van het Vijverhof in Wevelgem vormt een belangrijke attractiepool. Er is een horecazaak en het feestzalencomplex het Vijverhof, de Bed & Breakfast in de Heerlijkheid van Marrem, de watersport op de put en de chalets rond het water.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Mathieu Desmet: “Het RUP Marremstraat beslaat een oppervlakte van zo’ 62 hectare. Ruim 40 hectare blijft benut als landbouwgebied”. Verder worden extra recreatieve ontwikkelingsmogelijkheden voorzien rond het water. Zo kan het feestzalencomplex “Het Vijverhof” verder groeien want er is ruimte voor 15 extra vakantieverblijven. Ook de gebouwen van de Heerlijkheid van Marrem kunnen optimaal worden benut. Een nieuwe accommodatie voor sportkampen kan worden gebouwd, er is ruimte voor nieuwe recreatieve voorzieningen, bvb voor Sportievak…

“Kortom, het Vijverhof en omgeving kan met het RUP Marremstraat verder groeien tot een belangrijke toeristische trekpleister voor Wevelgem en de regio,’ zegt de schepen.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier