Omgevallen werfkraan blokkeert scheepvaart bij Scheepsdalebrug

Redactie KW

Op de werf van de nieuwe Scheepsdalebrug in Brugge is deze ochtend een werfkraan in het kanaal Gent-Oostende beland. De kraanmachinist bleef daarbij ongedeerd. De kraan wordt vandaag nog uit het water gehaald om de hinder voor het scheepvaartverkeer zoveel mogelijk te beperken.

Het ongeval gebeurde tijdens baggerwerken, toen de kraan van op een ponton op het water naar de oever reed. De kraanmachinist kon op tijd de kraancabine verlaten en zelf uit het water klimmen. De vijf meter hoge kraan ligt momenteel onder water in het midden van het kanaal. Het scheepvaartverkeer is bijgevolg volledig gestremd. Er zijn ondertussen duikers en een mobiele kraan ter plaatse om de baggerkraan opnieuw boven water te halen en de hinder voor het scheepvaartverkeer zoveel mogelijk te beperken. De werkzaamheden zullen waarschijnlijk enkele uren duren. Het ongeval zal geen invloed hebben op de verdere uitvoering van de nieuwe Scheepsdalebrug.

(FV)

Meer in het nieuws van Focus vanavond vanaf 18 uur en klokvast om 22 uur en in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier