OLVI Poperinge neemt nieuwe vleugel in gebruik

Redactie KW

Het Onze-Lieve-Vrouw-Instituut in Poperinge heeft op de campus langs de Boeschepestraat een nieuwbouw gerealiseerd, die na de paasvakantie in gebruik wordt genomen. Het gaat om een nieuwe vleugel met drie bouwlagen, goed voor 1.650 m² oppervlakte.

Er werden 3 ICT-klassen, 2 lokalen plastische opvoeding, 2 labo’s, 2 lokalen indirecte zorg en 1 lokaal met 8 didactische leskeukens gerealiseerd. In de nieuwbouw is ook een Open Leercentrum met plaats voor 75 personen ingericht. Daar staan 50 vaste computers en is er plaats voor 25 laptops met wifi, waar de leerlingen onder begeleiding zelfstandig kunnen werken aan taken en opdrachten.

2,8 miljoen euro

De nieuwe vleugel werd tegen de oude vleugel aangebouwd, waarmee hij één geheel vormt. In het oude gedeelte zullen nog dit jaar renovatiewerken starten: die wordt volledig vernieuwd. Als dat gerealiseerd is, zullen er op het dak ook zonnepanelen geplaatst worden. De nieuwbouw heeft 2,8 miljoen euro gekost, waarvan 1,2 miljoen euro eigen middelen en 1,6 miljoen euro overheidssubsidies.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier