Olifant in perenveld aan E40 in Loppem wil jacht in Zuid-Afrika halt toe roepen

Redactie KW

Jimmy Casteleyn en Rita Deschoolmeester uit Sint-Michiels willen met de opbrengst van het perenveld de olifantenjacht in Zuid-Afrika tegengaan.

Wie regelmatig langs de op- en afrit Loppem van de E40 rijdt, heeft ongetwijfeld al de grote olifant in polyester opgemerkt. Hij staat er sinds april in een veld vol conferenceperen. Vlak voor Werelddierendag, nu de peren rijp zijn om te plukken, wordt ook het mysterie rond de olifant opgehelderd. “We willen met de opbrengst van dit perenveld de olifantenjacht in Zuid-Afrika tegengaan”, legt Jimmy Casteleyn uit. “Vijftien jaar geleden verloren we ons hart in Zuid-Afrika”, legt Jimmy uit. “We zijn daar zeker vier maanden per jaar.”

Olifanten

“We zijn ons ook het lot van de olifanten in Zuid-Afrika gaan aantrekken. Het is echt schrijnend als je ziet hoe die beesten afgeslacht worden. De jacht in de hoorns van de dieren is er big business. Voor een gram gemalen hoorn kan je gemakkelijk 5.000 euro krijgen. In veel Aziatische landen is het een afrodisiacum. De olifanten liggen letterlijk onder vuur. Als je ziet hoe ze met vliegtuigjes boven die dieren vliegen om ze dan neer te schieten met Kalasjnikovs, krijg je echt kippenvel.”

Daarom vatten Jimmy en Rita het plan op om zelf actie te ondernemen. “We besloten de opbrengst van dit perenveld te schenken aan de initiatieven om de olifanten een toekomst te geven. Want zoals het er nu aan toegaat, ziet het ernaar uit dat ons nageslacht niet lang meer van deze prachtige dieren kan genieten”

(IN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier