Olifant Fahim uit Bellewaerde Park in Ieper verliest beide slagtanden

Redactie KW

Bellewaerde Park zit met een eerste communicantje: de jonge olifant Fahim verloor beide slagtanden tijdens een speels gevecht met zijn kompaan Tunga.

Afgelopen weekend waren olifanten Fahim en Tunga iets te enthousiast aan het ravotten, waardoor de korte slagtanden van Fahim het begaven. De verzorgers stelden vast dat hij aan beide kanten een stuk slagtand van zo’n 10 cm miste. In de slagtand ligt een kanaal dat met de zenuw verbonden is. Als dat bloot komt te liggen, dan krijgt de olifant tandpijn en kan een ontsteking ontstaan.

De verzorgers doen er nu alles aan om een ontsteking te vermijden. Er werd contact opgenomen met de veearts en met Alan Roocroft, de Amerikaanse olifantenspecialist die het olifantenteam in Bellewaerde Park adviseert en begeleidt.

Beide olifanten krijgen dagelijks een training die volledig in het teken van de algemene en medische verzorging van het dier staat. “Trainingen zijn nodig om de dieren vrijwillig dichtbij te laten komen en aan contact te laten wennen”, legt curator van Bellewaerde Park Nadimir Maslov uit. “Nu kunnen we de tandproblemen ook goed verzorgen.”

(SVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier