Oliespoor legt scheepsvaart even stil in Beernem

Redactie KW

Dinsdagavond heeft een uitgestrekte mazoutvlek op het Kanaal Gent-Brugge voor problemen gezorgd ter hoogte van het Boothuis in Beernem.

Door de vlek die zich over een lengte van een driehonderdtal meter uitstrekte diende zelfs even het scheepsvaartverkeer op het kanaal te worden stilgelegd. Nadat eerst de brandweer ter plaatse kwam, werd al snel de hulp ingeroepen van de Civiele Bescherming van Jabbeke. Die kwam ter plaatse met onder meer een tankwagen gevuld met detergenten om het goedje veilig te laten oplossen.

In de strijd tegen de vervuiling werd eveneens door de Civiele Bescherming een boot ingezet die vanop het water het laagje mazout neutraliseerde, een tijdrovende klus die enkele uren in beslag nam. Op welk een wijze de mazout in het water terecht kwam, kon tot op heden nog niet achterhaald worden. Er werd een onderzoek geopend door PZ Het Houtsche om de vervuiler op te sporen.

Woensdagvoormiddag kwam de brandweer van Oostkamp opnieuw ter plaatse in de Oude Vaartstraat ter hoogte van het Boothuis. Na controle van de politie bleken er zich nog restanten van de mazoutvlek te bevinden tussen de boten die aangemeerd lagen. Daarom kwamen enkele spuitgasten de restanten wegspuiten.

(NVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier