Okra wil toegankelijker en veiliger openbaar vervoer

Redactie KW

Het openbaar vervoer is niet overal veilig en toegankelijk. Dat zegt Okra, de vereniging voor 55-plussers. Vaak zijn er geen bushokjes om bij slecht weer te schuilen en is het moeilijk voor minder mobiele mensen om op de bus te stappen. Okraleden voerden vanmorgen actie aan een bushalte in Langemark op de verbinding Ieper – Roeselare.

“Het gaat niet specifiek om ouderen alleen,” zegt Maurits Vandamme van Okra Langemark. “Wij voeren actie omdat ouderen kunnen mobiel blijven, maar ook in het bijzonder voor de jeugd. De winter komt er aan, de kinderen staan hier, tegen dat ze in de klas zijn, zijn ze kletsnat.”

“Wij zijn ons ervan bewust dat het openbaar vervoer bijdraagt tot het oplossen van het mobiliteitsprobleem,” zegt burgemeester Alain Wyffels van Langemark. “Als gemeente hebben wij de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze bevolking op een comfortabele manier het openbaar vervoer kan nemen.”

In West-vlaanderen zijn er 6800 bushaltes. Bij een kwart daarvan is er een schuilhuisje. De eis in Langemark is wel terecht, laat minister Crevits weten. Er komt dus een bushokje.

(jv/bdj)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier