Officieel: 1 dode en 5 mensen kritiek na kettingbotsingen op A19 in Zonnebeke

© BELGA
Redactie KW

Bij 3 kettingbotsingen op de A19 in de buurt van Zonnebeke zijn één dode en 66 gewonden gevallen. Vijf mensen zijn levensgevaarlijk gewond.

Dat zijn de cijfers die rond 14u30 zijn bekendgemaakt zijn op het crisiscentrum in Brugge. 11 weggebruikers zijn zwaargewond en er zijn ook 38 licht gewonden.

Alles samen zijn 400 hulpverleners betrokken. De slachtoffers zijn naar vier ziekenhuizen gebracht: Menen, Ieper, Roeselare en Kortrijk. 59 mensen werden opgevangen in het OC “De Leege Platse” in Beselare.

Noodnummer voor de familie van de betrokkenen: 09/241.89.32

Meer dan 130 voertuigen betrokken

De ravage is in beide richtingen indrukwekkend groot. Er is sprake van drie kettingbotsingen die in beide richtingen zijn gebeurd. In totaal zijn maar liefst 132 voertuigen betrokken.

Diverse vrachtwagens verloren hun lading. Een tankwagen gevuld met mest is opengescheurd. De mest is uitgespat over diverse voertuigen. Ook een tankwagen met koelstoffen was betrokken. Intussen is de situatie onder controle. Meetploegen zijn ter plekke om metingen te doen.

Rampenplan

De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé coördineert de hulpactie. Het provinciale rampenplan is afgekondigd. Vanmiddag gaat de gouverneur ook ter plekke.

Officieel: 1 dode en 5 mensen kritiek na kettingbotsingen op A19 in Zonnebeke

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier