Offerblok in Wielsbeke al drie keer geplunderd

Redactie KW

De kapel Onze-Lieve-Vrouw van Halle, gelegen aan de Lindestraat in Wielsbeke, kreeg in nauwelijks twee maanden tijd af te rekenen met een dief die tot drie keer toe het offerblok openbrak en er met de inhoud vandoor ging.

Voor de Broederschap Onze-Lieve-Vrouw van Halle, die het wat afgelegen gebouwtje onderhoudt en ook elke dag de centen uit het blok komt halen, is het alvast een pijnlijke zaak. Want het geld dient onder andere voor de aankoop van kaarsen en ook voor het dagelijks onderhoud. Onder andere Gabriël Deven en Freddy Pauwels maken deel uit van het bestuur. Zij nemen extra maatregelen om de offerblok in de toekomst te vrijwaren van dieven. Gabriël Deven: “We zullen het blok herstellen. Met veel ijzer en we gaan een speciaal slot aanbrengen. Of dat zal volstaan? Wij weten het niet. Elke keer wordt er natuurlijk schade toegebracht. Dat werkt wel ontmoedigend. Wie de dader is? Geen enkel idee.”

Bij de eerste diefstal van eind mei werden zowel het offerblok als tientallen kaarsen gestolen. De Broederschap liet een nieuw stevig houten exemplaar maken. Maar dat leverde voor de daders absoluut geen probleem op, aangezien zij het kleinood achteraan konden openmaken. En na deze feiten dacht het bestuur dat een metalen plaat extra bescherming zou brengen. Plus: de collecteblok werd aan de muur vastgezet. Maar dat bleek uiteindelijk weer tevergeefse moeite.

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier