Oehoe opnieuw gespot in Sijsele, vermoedelijk aan de haal met een kip

Redactie KW

Net op het moment dat de Sijselenaars dachten dat ze verlost waren van de agressieve oehoe die het dorp al een tijdje in de ban houdt, is de roofvogel weer gespot in het dorpscentrum.

Her en der melden inwoners op sociale media dat de oehoe terug in Sijsele is. Beelden bestaan er niet, maar de getuigen zijn er telkens van overtuigd : ze hebben de oehoe gezien, gehoord of op bezoek gekregen. Ook Bjorn Hooft uit de Kloosterstraat -de straat nabij het Lindenplein – in Sijsele twijfelt er geen seconde aan dat de roofvogel op bezoek is geweest.

“Zondagmorgen omstreeks 9.15 uur heeft de oehoe toegeslagen in mijn kippenren”, vertelt hij . “Eén kip werd meegeplukt. Beelden heb ik niet, maar ik ben 100 procent zeker. Een vos of een ander roofdier kan het niet geweest zijn, anders zouden er bloedsporen of pootafdrukken zichtbaar zijn en zou heel mijn ren uitgemoord zijn. En een vos die opduikt aan de markt van een dorp, daar heb ik toch sterk mijn twijfels bij…”

Al eens op bezoek

“Het roofdier is hier trouwens al eerder op bezoek geweest. Op 10 december, toen ik mijn kippen eten gaf, vloog hij op me af, maar ik heb de aanval kunnen afslaan. Net als toen vlogen de kauwen zondag zeer onrustig en enorm luidruchtig over ons huis.”

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

>> De politie van Damme/Knokke-Heist vraagt de inwoners om zelf geen initiatief te nemen en meteen een seintje te geven op 050 619 619 wanneer de roofvogel opnieuw wordt gespot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier