Ocular levert bijdrage aan bouw Chopinmuseum in Warschau

Redactie KW

Sinds kort kunnen liefhebbers van klassieke muziek en andere cultuurfanaten terecht in het gloednieuwe museum over Frédéric François Chopin in…. Warschau. Het museum is het pronkstuk van het Chopinjaar 2010. De Gentse aannemer Meyvaert en het Zwevezeelse technologiebedrijf Ocular waren maandenlang aan de slag in Warschau om het opmerkelijke belevingsmuseum gestalte te geven.

Naast talrijke culturele activiteiten, beslisten de lokale gezagsdragers om aanzienlijk te investeren in de bouw van een museum, dat integraal aan Chopin is gewijd. Het museum bevindt zich in het hart van de Poolse hoofdstad en is ondergebracht in het historische gebouw ‘Ostrogski Castle’, dat hiervoor uiteraard helemaal diende te worden omgebouwd.

Belgische inbreng

Twee Belgische bedrijven werkten mee aan de verwezenlijking van dit grootse project. De positieve samenwerking van het Gentse Meyvaert met Ocular, installateur van interactieve componenten uit Zwevezele, zorgde ervoor dat dit West-Vlaams bedrijf het hele gebouw mocht voorzien van vooruitstrevende touch screen-technologie.

Vijf verdiepingen vol

Ocular zorgde op de vijf verdiepingen van het Chopinmuseum voor de installatie van meer dan 35 aanraakschermen. Op logistiek vlak een enorme uitdaging: door de strenge eisen op vlak van publieke veiligheid moest elk touch screen worden toegepast op veiligheidsglas. Zaakvoerder Nicolas Vanden Avenne: “Hiervoor dienden we bij iedere toepassing een speciale film op het glas te monteren, zodat het veiligheidsglas effectief als touch screen kon fungeren. De bezoekers bedienen de aanraakschermen dus via het veiligheidsglas en kunnen daardoor de technologie niet beschadigen.”

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier