OCMW Wervik opent buurthuis De Kier

Redactie KW

In de Gosserieslaan op de sociale woonwijk Het Park in Wervik vond de officiële opening van het buurthuis De Kier plaats. Het gaat om een initiatief van het OCMW. De buurtwerking Het Park bestaat ondertussen tien jaar en vond vroeger eerst in een gewezen schoolpaviljoen en dan in containers plaats. Alle diensten van de buurtwerking krijgen er een plaats. Zoals de huiswerkbegeleiding en computerlessen.

In de cafetaria is er een openbare computerruimte. “Het buurthuis is een unieke plaats voor vorming, informatie, ontmoeting, ontspanning en genieten”, zegt OCMW-voorzitter Lien Vandamme (CD&V). “Er werd gekozen voor een vernieuwend concept, niet voor banale en saaie architectuur. Het is een praktisch gebouw, uitnodigend om naar toe te komen. Met heel veel lichtinval en het samenbrengen van verschillende diensten.”

Opmerkelijk is alvast dat het OCMW voor de bouw en omgevingswerken een maximale subsidie van honderd procent ontving. “Door deze uitzonderlijke hoge toelage kregen we de kans een buurthuis te bouwen zonder dat het een cent aan de gemeenschap kostte”, aldus de OCMW-voorzitter. De totale kostprijs bedraagt 1,7 miljoen euro. Op die plaats stond vroeger een wijkschool en na de sluiting kwam daar de buitenschoolse kinderopvang Sloeber in. Dat gebouw werd afgebroken en het buurthuis gebouwd.

De naam is gekozen door de medewerkers van het OCMW. Er werden hiervoor veertig voorstellen ingediend. Het buurthuis draait voor een groot deel ook op de inzet van vrijwilligers.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier