OCMW Tielt wil de komende jaren meer in ‘mensen’ dan in ‘stenen’ investeren

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Met een schuldenberg van 6 miljoen euro moet ook het OCMW Tielt de buiksriem aanhalen. De komende jaren wordt dan ook eerder in ‘mensen’ dan in ‘stenen’ geïnvesteerd.

De komende jaren gaat ook de stadstoelage aan het OCMW fors de hoogte in. Daarnaast gaat het OCMW op de investeringsrem gaan staan. “Toch dringen zo stilaan investeringen op in het woonzorgcentrum Deken Darras, dat twintig jaar bestaat”, aldus OCMW-voorzitter Guido Mehuys (SP.A) op de gemeenteraad maandagavond. Het gaat onder andere om de vernieuwing van badkamers, de installatie van zonwering, tilliften, specifieke bedden,…

“Het klopt dat we geen groot ambitieus plan hebben, in de zin van grote investeringen in gebouwen of wat dan ook. We investeren de komende jaren liever in ‘mensen’ dan in ‘stenen’. We zetten liever in op vele kleine ‘dingen’. Dat is onze grote ambitie. Om op het einde van de legislatuur de mensen gezonder en gelukkiger te maken.”

CD&V-fractieleider Vincent Byttebier miste visie en in het meerjarenplan de nodige financiële middelen om de beleidsprioriteiten waar te maken en riep op om in de toekomst in de OCMW-raad weer meer tot een consensus te komen. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier