OCMW stelt computercentrum in dienstencentrum De Zonnebloem voor

Redactie KW

Het OCMW van Veurne investeerde onlangs in zes draagbare computers voor dienstencentrum De Zonnebloem. De sociale dienst zal er regelmatig les geven aan kansarmen, werklozen, asielzoekers en leefloners. Ook senioren en personen met een beperking kunnen er terecht.

Centrumleider Björn Pollentier verduidelijkt de verschillende functies van het centrum. „De sociale dienst van het OCMW zal er regelmatig bijeenkomsten voor kansarmen, werklozen en leefloners organiseren. Ze leren er werken met het internet en ontdekken hoe ze via de computer de meest recente werkaanbiedingen kunnen raadplegen. Ook voor asielzoekers organiseert het OCMW computersessies. Via de computers kunnen ze informatie opzoeken over hun thuisland, de procedure voor regularisatie of de actualiteit.”

Integratie

Hoofddoel is mensen die het moeilijker hebben beter te integreren in de maatschappij. „Een paar jaar geleden startten we in ons dienstencentrum met computerlessen voor senioren. Begin volgend jaar start trouwens de nieuwe cursus. Omdat die mensen thuis niet altijd een eigen computer hebben, kunnen ze op onze toestellen oefenen. We hebben ook een samenwerking met de werkgroep Vorming en Actie die elke maand sessies organiseert voor personen met een handicap”, aldus Björn Pollentier.

Elke woensdagvoormiddag van 9 tot 12 uur is er permanentie. Wie de computers op andere momenten wil gebruiken, kan dat reserveren via het dienstencentrum. (GUS)

Info : 058 31 57 78.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 7 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier