OCMW Kortemark geeft vanavond persconferentie, omstreden voorzitster zelf ook

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Vanavond woensdag om 18 uur geeft de OCMW-raad van Kortemark een persconferentie naar aanleiding van de heibel die de voorbije weken rond de positie van voorzitster Rita Tyvaert was ontstaan. Tyvaert zelf liet intussen weten aansluitend ook een persconferentie te zullen geven om daar haar eigen versie van de feiten te kunnen meedelen.

De soap rond het OCMW in Kortemark duurt voort. Eerder diende voorzitster Rita Tyvaert klacht in tegen secretaris Rita Denecker wegens het toebrengen van materiële, financiële en emotionele schade aan het OCMW-rusthuis en diens bewoners, personeel en bezoekers, volgde er van overheidswege een inspectie in het OCMW-rusthuis en werden alle personeelsleden bij een psycholoog op de koffie verwacht om hun hart te luchten. De resultaten van die doorlichting waren vernietigend voor de OCMW-voorzitster, die verweten wordt zich te veel met de dagelijkse gang van zaken te bemoeien, ook op domeinen waar ze geen kennis in heeft. Rita Tyvaert pikte deze conclusies niet en heeft een nieuw onderzoek aangevraagd.

Samen Sterk, de partij waarbij Rita Tyvaert actief was, besloot intussen haar uit de partij te zetten. Na de OCMW-raadszitting van vorige week maandag volgde dan het persbericht dat er op woensdag 8 februari toelichting gegeven zou worden bij wat op die raad was beslist. Wellicht komt daar niet alleen de dagelijkse werking van het OCMW bij ter sprake en worden er actiepunten uit de doeken gedaan om die sowieso te verbeteren, maar ligt ook de verdere toekomst van Rita Tyvaert als OCMW-voorzitter ter tafel. Bijeenkomst voor de pers in OC De Kouter.

“U kunt te voet komen”

Dinsdagavond kroop Rita Tyvaert zelf ook in haar pen en nodigde de voltallige pers aansluitend uit naar een eigen persconferentie in de ontspanningszaal van rusthuis Blijgaarde. “Dit is vlakbij, dus u kunt dit zeker te voet doen”, aldus haar uitnodiging. “Of ik er morgenavond bij zal zijn op de persconferentie van de OCMW-raad weet ik niet. Ik zal er zeker naar toe gaan maar weet niet of men mij zal binnenlaten. En laat mij men binnen, dan zal ik in elk geval niet mogen spreken, vandaar dat ik u nadien zelf ook uitnodig.”

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier