OCMW Ieper verbouwt winkelpanden Rijselstraat

Redactie KW

Het OCMW gaat binnenkort de vier bekende kleine winkelpanden langs de Rijselstraat restaureren en dienstencentrum De Kersecorf in de Rijkeklarenstraat krijgt een extra etage.

De vier winkelpanden in de Rijselstraat op de hoek met de Burchtstraat, palend aan de OCMW-gebouwen, staan momenteel leeg. “De gebouwen voldoen niet meer aan de hedendaagse eisen van comfort en veiligheid”, vertelt OCMW-voorzitter Marieke Cloet. “We gaan de panden ombouwen. De kans zit er in dat de vier winkeltjes veranderen in twee grotere winkelruimtes, aangezien ze nu amper een gevelbreedte van vijf meter en een diepte van tien meter hebben. Op de bovenverdieping komen twee appartementen, de architect moet alleen nog uitvlooien of dat technisch gezien haalbaar is.”

Extra verdieping

Dienstencentrum De Kersecorf in de Rijkeklarenstraat barst momenteel uit zijn voegen, met name het administratieve gedeelte. “Daarom willen we er een extra verdieping op bouwen, maar alleen op het administratiegebouw en dus niet op het deel dat dient als feest- en vergaderzaal. Ook het winkelpand in de Menenstraat waar tot voor kort de zaak Expo was gevestigd, zal worden aangepast conform de regels. We hopen eind dit jaar de finish te halen wat de planning betreft. Daarna kunnen de eigenlijke werken starten”, besluit Marieke Cloet.

(HV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier