OCMW coördineert stedelijk aanbod kinderopvang in Kortrijk

Redactie KW

In Kortrijk komt er een fusie van het aanbod aan kinderopvang van de stad en het OCMW. De opvoedingswinkel De Pluim verdwijnt bovendien.

Stad Kortrijk mikt op verjonging door jonge gezinnen aan te trekken, maar moet daarvoor een aantal maatregelen nemen. Eentje daarvan is het aanbod aan kinderopvang verbeteren. Daarom opteren de stad en het OCMW ervoor om hun aanbod aan kinderopvang te laten fuseren. “Het OCMW Kortrijk zal zich de kinderopvang aantrekken, aldus Philippe De Coene (SP.A), schepen van Sociale Zaken en ook OCMW-voorzitter. “In totaal gaat het om 295 erkende plaatsen. Er komt ook één aanspreekpunt in de vorm van een Lokaal Loket Kinderopvang met een digitale kinderopvangzoeker. Die zoeker moet de Kortrijkzaan helpen om via internet een vrije plaats te vinden.”

Andere initiatieven binnen het zevenpuntenplan voor kinderopvang en opvoedingsondersteuning in Kortrijk zijn één overlegplatform met alle initiatieven van kinderopvang, de begeleiding van privé-initiatieven wat betreft kinderopvang en financiële tussenkomsten om de opvang voor iedereen betaalbaar te houden. “Op termijn willen we ook opvoedingswinkel De Pluim in de Sint-Jansstraat sluiten”, aldus nog Philippe De Coene. “De mensen die advies over opvoeding nodig hebben, vinden de weg niet naar daar. Daarom moeten wij naar hen gaan.” (AXV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van 30 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier