Obstakels bij heropbouw sausbedrijf Swann Wevelgem na brandstichting

Redactie KW

(UPDATE VIDEO) Een 26-jarige man is aangehouden voor brandstichting in een Supermarkt in Oostende. Zondagochtend probeerde hij er het kantoor van de zaakvoerder in brand te steken. De man was enkele weken voordien ontslagen. De brandstichter werd in 2007 al eens veroordeeld tot 5 jaar cel. Toen stichtte hij op verschillende plaatsen in Zuid-West-Vlaanderen brand, onder meer in een bedrijf dat sauzen maakt voor frituren. Ook daar was hij aan de deur gezet als werknemer.

In een supermarkt in Oostende probeerde de 26-jarige man zondagochtend brand te stichten. Getuigen zagen hem met de fiets wegrijden en even later kon hij opgepakt worden. Omdat de man jaren geleden al een reeks branden stichtte werd hij aangehouden.

De hele zaak roept nare herinneringen op bij Marc Bouckenooghe. Die zag zijn bedrijf in 2006 in vlammen opgaan door toedoen van dezelfde dader.

“De heropbouw van het familiebedrijf, dat bekend raakte door zijn frietsauzen, ging niet zonder moeite. Na tussenstops in Moeskroen en Wevelgem heeft Swann nu een nieuwe thuisbasis in Menen. Maar bij de heropbouw van de productie waren er heel wat obstakels.”

Revanchegevoelens tegenover de brandstichter heeft Marc Bouckenooghe niet. Hij kijkt vooral naar de toekomst. Maar de herinneringen aan de brand blijven. Zijn zaak in rook zien opgaan, heeft op Marc een diepe indruk nagelaten.

(LD/AD)

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier