NV zal de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem exploiteren

Redactie KW

Vandaag heeft de Vlaamse regering beslist om een aparte beheersstructuur op te richten voor Kortrijk-Wevelgem.

Intercommunale Leiedal zal in samenwerking met POM West-Vlaanderen een NV starten om de luchthaven te beheren en verder te ontwikkelen. De luchthaven wacht al een lange tijd op de beslissing van de regering, want die is cruciaal. Nu kunnen enkele geplande veranderingen doorgevoerd worden. Om te voldoen aan de nieuwe veiligheidsnormen zal de taxibaan voor de vliegtuigen verder verwijderd worden van die voor opstijgende toestellen.

Nieuwe parking & brandweerkazerne

Daarnaast wordt er een nieuwe vliegtuigparking gebouwd en een brandweerkazerne. De luchthavenbrandweer heeft deze maand ook een nieuw, zogenoemd “firecat-certificaat” gehaald waardoor het zelfstandig grotere vliegtuigen kan ontvangen. De luchthaven Kortrijk-Wevelgem benadrukt wel dat het niet de bedoeling is dat er ingezet wordt andere types vliegtuigen dan degene die er nu landen en opstijgen.

Egis in Oostende

Intussen heeft de Vlaamse regering ook beslist dat de concessie voor de uitbating van de luchthaven Oostende-Brugge gegund wordt aan de Franse groep Egis. De commerciële uitbating wordt vanaf begin 2014 overgenomen door deze private firma.

(S.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier