NV Pasfrost uit Passendale staat terecht voor twee zware arbeidsongevallen

Redactie KW

Voor de correctionele rechtbank van Ieper is donderdag het proces tegen diepvriesgroentenbedrijf Pasfrost uit Passendale ingeleid.

Het bedrijf moet zich verantwoorden voor twee zware arbeidsongevallen waarvan één met fatale afloop. De zaak is uitgesteld naar de zitting van 9 januari 2014, dan wordt er gepleit.

In de nacht van 26 op 27 oktober 2010 kwam in het bedrijf langs de Passendalestraat een 28-jarige Fransman om het leven. Het slachtoffer was herstellingswerken aan het uitvoeren in de tunnelkoker toen hij werd gegrepen door een shuttle. Het bedrijf moet zich verantwoorden voor onopzettelijke doodslag.

Schroef rukte arm van arbeidster af

Dit tragische arbeidsongeval gebeurde amper vier maanden na een ander incident in het bedrijf. Toen rukte de schroef van een machine de arm van een Franse vrouw af. Het diepvriesgroentenbedrijf wordt in dit geval onopzettelijke slagen en verwondingen door een gebrek aan voorzichtigheid of voorzorg ten laste gelegd.

In totaal zijn er drie dossiers tegen Pasfrost. Deze werden door de Ieperse strafrechter samengevoegd. De firma moet zich onder meer ook verantwoorden voor inbreuken betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen, inbreuken rond het welzijn van de werknemers tijdens de uitvoering van hun werk en het niet beschikken over een overlegorgaan in de vorm van een comité voor preventie en bescherming op het werk.

Eind oktober opnieuw een dode

Eind oktober gebeurde in het voedingsbedrijf opnieuw een dodelijk arbeidsongeval. De 33-jarige Mouhedin G. bezweek in het Jan Ypermanziekenhuis van Ieper aan zijn verwondingen nadat hij onder een heftruck was beland.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier