Nutsvoorzieningen Mandelwijk Oudenburg dringend aan renovatie toe

Redactie KW

Het is intussen een oud zeer: in de Mandelwijk zijn de nutsleidingen dringend aan vernieuwing toe. Al jaren wachten de bewoners op de herstellingswerken. In 2013 zou er eindelijk werk worden van gemaakt.

De Mandelwijk, onder de Oudenburgnaars beter bekend als de ‘nieuwe’ wijk, is bijna 40 jaar oud. De eerste woningen werden er in 1973 gebouwd. Heel veel van die huizen, 120 in totaal, worden nog altijd door de eerste eigenaars bewoond.

Al meerdere jaren kampt de Mandelwijk met problemen zoals losliggende tegels op de voetpaden, geurhinder en slechte waterafvoer. “We trokken al meerdere keren aan de alarmbel”, stelt Ronny Lievens uit de Populierenlaan. “Nu is er de belofte dat Infrax einde volgend jaar de problemen grondig zal aanpakken”, aldus burgemeester Ignace Dereeper, die erop wijst dat Infrax eigenaar is van de rioleringen in Oudenburg en dus ook de werken op zich moet nemen.

“Zes jaar geleden werden de herstellingswerken ook al eens beloofd”, reageert Eric Barremaecker uit de Lijsterbeslaan. “Hopelijk is het niet weer een loze belofte, want op sommige plaatsen is het hier echt onveilig.”

(LIN/EN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier