Nultolerantie parkeerwachters Roeselare zet kwaad bloed

Redactie KW

Hot item tegenwoordig in het Roeselaarse is het parkeerbeleid waarbij nultolerantie de regel is. Een minuut nadat het parkeerticket verstreken is zit er vaak al een bekeuring onder de ruitenwisser. Die ijver gaat zelfs nog een stap verder, Ivan Houthaeve vond vorige week een bekeuring terwijl zijn ticket nog 32 minuten geldig was.

Hij is niet de enige die klaagt. “Zo kan het niet meer langer. Die nultolerantie loopt de spuigaten uit. Ik leg telkens een ticketje maar heb niet altijd de mogelijkheid om tijdig geld bij te steken. Als zelfstandige kun je moeilijk je zaak in de steek laten, zeker niet als er klanten in de winkel staan”, horen we bij Ivan, zaakvoerder van ‘t Kookpunt in de Manestraat.

De mogelijke oplossing is nochtans voor de hand liggend haalt Ivan aan: “In andere steden is het vaak mogelijk om via een code de tijd te verlengen per sms. Dat zou al heel wat miserie vermijden.” De bijzonder strikte nultolerantie heeft ook gevolgen voor de verkoop. “Ik merk bij diverse handelaars een minderverkoop. Mensen zijn ook altijd gejaagd omdat ze op tijd bij de auto moeten zijn.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier