Nu toch geen nieuw bos in Diksmuide

Redactie KW

Het in het vooruitzicht gestelde stadsrandbos van Diksmuide zal er nu toch niet komen, en ook het nieuw te ontwikkelen provinciaal domein tussen de nieuwe ring en de IJzer wordt geen echt bos maar een park. Dat blijkt uit de definitieve vaststelling van het PRUP ‘Afbakening kleinstedelijk gebied Diksmuide’ op de provincieraad van donderdag 22 september.

Bij de voorlopige vaststelling van dit PRUP, in november vorig jaar, was er nog sprake van de ontwikkeling van een stadsrandbos in de omgeving van het Sportpark. Dat is nu, na opmerkingen van omwonenden en op advies van de procoro, gewijzigd in een parkzone, die enkel toegankelijk zal zijn via het sportpark. De voorziene doorgangen naar de achterliggende wijk zijn geschrapt uit het plan. Marc Vanpaemel (Groen!) betreurde dit en volgens hem is het een publiek geheim dat het Diksmuidse stadsbestuur helemaal geen zin heeft om hier aan groenontwikkeling te gaan doen en de zone gewoon wil vrijhouden om in de verdere toekomst toch te bebouwen.

Het nieuwe PRUP voorziet verder o.m. nog in de ontwikkeling van een kleinhandelszone tussen de Esenweg en de spoorweg, het scheppen van uitbreidingsmogelijkheden voor de handelszaak Delva en het KTA ten noorden van de Kaaskerkestraat, en de creatie van een gemengde zone met o.m. evenementenhal en ruime parking tussen de Kaaskerkestraat en de spoorweg. Maar hét belangrijkst voor het nieuwe Diksmuide wordt in de komende jaren ongetwijfeld de aanleg van de zuid-westelijke ring, die aan deze kant van Diksmuide meteen ook de begrenzing vormt van het kleinstedelijk gebied. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier