Nu ook problemen voor glijbaan Spillebad in Roeselare

Redactie KW

Na een rondgang in verschillende gebouwen is gebleken dat de trap van de glijbaan in het Spillebad niet meer veilig is. De sluiting van de glijbaan wordt overwogen.

Net nu volgend weekend de veelbelovende Zwembaddagen eraan komen, duiken nieuwe problemen in het Spillebad op. Nog maar eens, want het overdekt stedelijk zwembad is al jaren een zorgenkind en een passende remedie werd nog niet gevonden. Nu is tijdens een inspectierondgang in verschillende openbare gebouwen een probleem ontdekt aan de trap van de bijna 70 meter lange glijbaan. Dat wordt bevestigd door patrimoniumschepen Nathalie Muylle (CD&V).

Schepen Nathalie Muylle : „In het preventieverslag van de diensten staat inderdaad dat de trap naar de glijbaan niet langer veilig is. De erosie is immens, de roest enorm. Het probleem werd onlangs in het schepencollege besproken. De preventieve sluiting van de trap van de glijbaan dringt zich op.”

Er zijn bovendien ook weer aanwijzingen van losliggende tegels op de bodem van het bad. Verwacht wordt dan ook dat het Spillebad weer grondig zal moeten worden gerenoveerd. En volgend jaar weer maanden dicht zal gaan.

(LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier