Nu ook Dikkebusvijverhuis te koop

Redactie KW

Na de verkoop van het Zillebekevijverhuis wil het Ieperse stadsbestuur nu ook het Dikkebusvijverhuis te koop aanbieden. De ingestelde minimumprijs werd vastgesteld op 700.000 Euro.

Het Dikkebusvijverhuis ligt pal naast het Dikkebusvijver en de brouwerij Bavik besliste om de handelshuurovereenkomst niet te verlengen. De stad zelf zegt geen verdere plannen te hebben met het Dikkebusvijverhuis en het gebouw is ook helemaal niet geschikt voor het onderbrengen van stadsdiensten. Schepen Herman Baron deelde ook mee dat er al verscheidene mensen interesse lieten blijken. Uit de discussie bleek ook dat het gebruik van Dikkebusvijver voor onder meer recreatieve doeleinden onverkort geldig blijft.

Alleen groen licht van CD&V

SP.A-fractieleider Ives Goudeseune zei dat SP.A de verkoop alleen zou goedkeuren als er werd beloofd dat het een horecazaak zou blijven. Die belofte kon niet voor 100% worden gegeven, dus werd het vanwege SP.A een neen. Ook het Vlaams Belang stemde tegen de verkoop omdat volgens Johan Sanders daarmee een aantal toeristische troeven uit handen wordt gegeven. Uiteindelijk werd het voorstel alleen goedgekeurd door CD&V. SP.A en Vlaams Belang stemden neen, Open Vld en onafhankelijk raadslid Ann Bonte onthielden zich

(HV)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 7 mei 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier