Nu ook al automaat met dozen Kortemarkse pralines in station van Ieper

Redactie KW

Sinds kort staat er een automaat van ‘Chocolates in a Box’ in het station van Ieper.

Het gaat om een initiatief van de jonge West-Vlaamse ondernemers Annelies Degroote en Alex Heyman, die recent hun eerste automaat plaatsten in het station van Knokke. Annelies runt in Heist Hotel De Laurier en is de dochter van de restauranthouders van restaurant De Waterlijn. Alex is zaakvoerder van Glashandel Verheye. Samen zijn ze medezaakvoerder van de wassalons The Washbox.

Nu hebben ze samen hun schouders gestoken onder het project Chocolates in a Box. Ze sloten een overeenkomst af met de NMBS, dat hen de mogelijkheid biedt om dergelijke automaten te voorzien in alle stations waar nog geen pralinezaken aanwezig zijn.

Leve het oorlogstoerisme

De keuze voor Ieper ligt voor de hand, nu het oorlogstoerisme er meer dan ooit zal boomen. Terwijl de automaten in andere steden vooral dienen voor mensen die inderhaast nog een doos pralines als geschenkje op de kop willen tikken, maakt de lekkernij hier dus mogelijk de omgekeerde beweging: mee naar huis, richting pakweg Groot-Brittannië.

Annelies en Alex maken de pralines niet zelf, maar werken daarvoor samen met Chocolaterie Willaert uit Kortemark. Naast stations richten ze hun pijlen ook op rusthuizen en ziekenhuizen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier