Nu blijkbaar ook seksueel misbruik in een internaat in Koksijde

Redactie KW

Na het seksueel misbruik in een internaat in het Oost-Vlaamse Evergem, blijkt nu dat er ook sprake is van seksueel misbruik in een ander internaat, in Koksijde. Dat heeft Arlette Blomme, de directrice van internaat ‘t Knipoogje in Evergem, maandagavond bevestigd aan Het Nieuws van vtm.

Het onderzoek van het Gentse gerecht is intussen afgerond. “Het gaat om 3 minderjarige jongeren die seksueel misbruikt zijn”, aldus Blomme. “Die hebben niets met het internaat in Evergem te maken. Het gaat wel om dezelfde dader. Die zit op weekdagen bij ons, en in het weekend in Koksijde. Die dader heeft eerder al bekend dat hij 3 minderjarige jongens in Evergem heeft misbruikt. Een andere dader gaf afgelopen vrijdag toe dat hij zich aan een tienermeisje had vergrepen. De twee zijn meteen geschorst.”

Het internaat in Evergem heeft maandagavond nog een informatievergadering gegeven in het internaat in Evergem. Het was een vergadering voor alle ouders. De directie heeft aan Het Nieuws ook toegegeven dat ze te laat hebben gecommuniceerd over het misbruik. Vlaams minister van onderwijs Frank Vandenbroucke heeft nu enkele inspecteurs gestuurd om na te gaan of het opvoedend personeel het misbruik kon voorkomen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier