NTV PlattelandsTv krijgt vaste stek op Focus-WTV

Redactie KW

Vanaf zondag 2 januari start NTV plattelandsTV op de regionale omroepen Focus en WTV een uitzending met een compilatie van reportages voor land- en tuinbouwers, jagers en vissers en paardenliefhebbers. NTV plattelandsTV is een digitale zender op het on-demand platform van Telenet met digitale kanalen als Boerenstebuiten TV, Hippo TV en Jacht&Visvangst TV.

De wekelijkse uitzendingen van PlattelandsTv zijn het resultaat van een samenwerking tussen Focus-WTV en de digitale zender NTV-PlattelandsTv. Voor het eerste seizoen staan dertig afleveringen gepland en er is een principeakkoord voor twee jaar.

Pilootproject

NTV – PlattelandsTV beschouwt de uitzendingen op Focus-WTV als een verlengstuk van haar activiteiten op digitale televisie. Patrick Vaernewyck, gedelegeerd bestuurder van NTV beschouwt dit als een pilootproject dat ook mogelijkheden biedt voor andere regionale zenders in Vlaanderen. “Het is niet toevallig dat we zijn gaan aankloppen bij de West- Vlaamse regionale omroepen, zegt Vaernewyck. “West-Vlaanderen is een op en top plattelandsprovincie en heeft ook wat land- en tuinbouw betreft de sterkste troeven in huis. We zijn er ook van overtuigd dat de thema’s die wij aanreiken, ook bij een breder publiek kunnen aanslaan”.

Belang van landbouw in regio
Ook Dirk Vanhegen, gedelegeerd bestuurder van de Regionale Media Maatschappij, is verheugd met deze samenwerking. “Het programma-aanbod van PlattelandsTV sluit perfect aan bij de missie van regionale televisie. Via dit partnership willen we ook het belang van de land- en tuinbouw voor onze regio onderlijnen. Het biedt ons ook de mogelijkheid om op een directe manier te experimenteren met een multimediale aanpak”, klinkt het.

KlokvastDe uitzendingen starten klokvast op zondagmiddag 12.30 uur en worden nog eens herhaald tussen 17 uur en 18 uur op zondag en iedere weekdag om 12.30 uur.

Bekijk hier de trailer Plattelandstv: http://www.plattelandstv.be/trailer/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier