November start met veel zon en aangename temperaturen

Redactie KW

De zon neemt in stijl afscheid van de maand oktober. Ook november gaat met veel zonneschijn en aangename temperaturen van start.

Het blijft vrijdagnamiddag droog met flinke zonnige perioden. Er waait een matige zuidelijke wind die van origine subtropische lucht aanvoert. De maxima variëren van 18 tot 20 graden. Vrijdagavond en -nacht is het helder tot licht bewolkt. De minima schommelen tussen 7 en 12 graden.

Zaterdag is het droog met veel zon, al verschijnen er later in de namiddag enkele wolkenvelden over het westen van het land. De temperatuur loopt op naar zowat 17 graden in de Ardennen, ongeveer 19 graden op vele plaatsen in het binnenland en uitschieters tot 21 graden in de Kempen. Er waait een matige wind uit zuidelijke richtingen.

Normale waarde voor de tijd van het jaar

Ook zondag wordt er eerst nog geregeld zon verwacht. Later zou de bewolking toenemen, ‘s avonds of ‘s nachts gevolgd door regen. Bij een aantrekkende zuidelijke wind wordt het nog zowat 17 graden. Van maandag tot en met donderdag dan wordt veel bewolking voorspeld, met af en toe regen. De middagtemperatuur schommelt in die periode rond 12 graden, wat de normale waarde is voor de tijd van het jaar.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier