Notaris gaat vrijuit in oplichtingszaak rond hotelsuites in Blankenberge

Redactie KW

Een gepensioneerd notaris (70) uit Jabbeke, met kantoor in Oostende, en een Monegaskische projectontwikkelaar zijn in de correctionele rechtbank in Brugge vrijgesproken voor oplichting en schriftvervalsing bij de verkoop van hotelsuites eind de jaren negentig op de Zeedijk in Blankenberge.

Volgens de rechter waren ze niet op de hoogte van het stedenbouwkundig conflict die de hotelsuites inhielden. Hierdoor ontbreekt het moreel element van het misdrijf. Tientallen gedupeerden investeerden tussen de 50.000 en 90.000 euro in een suite in het Suitehotel Ocean, waarvan achteraf bleek dat ze er niet mochten wonen. Nochtans werd hen verteld dat ze de suites konden gebruiken als tweede verblijf. Door de vrijspraak zien de 37 burgerlijke partijen in de zaak een schadevergoeding aan hun neus voorbijgaan. Naar alle waarschijnlijkheid komt er beroep in de zaak.

Verwarring : notaris niet in Jabbeke actief

Voor alle duidelijkheid, het gaat in deze zaak niet om een notaris of erenotaris van het kantoor Van Hoestenberghe & Dewagtere uit Jabbeke zelf. Iets waarover deze week in Jabbeke enige verwarring rond ontstond. De notaris die voor de rechter kwam, was nooit in Jabbeke actief als notaris.

(AF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier