Northwind compenseert werkhinder in Zeebrugge met verrekijker voor dijkbezoekers

© Flickr
Redactie KW

Daarmee wil het bedrijf iets teruggeven aan de burgers en bezoekers van de badstad na de werkhinder op het strand.

Algemeen directeur Frank Coenen en de Brugse schepen voor Energie Annick Lambrecht (SP.A) tuurden als eersten de zee in. Northwind is al jaren aanwezig in Brugge en dat liet zich vaak voelen. Zo ging het strand een paar keer open voor het aanleggen van hoogspanningskabels naar het windmolenpark Belwind. Eind augustus zal er nogmaals hinder zijn als een zeekabel, komend van Northwind, in verbinding wordt gebracht met de landkabel.

Kijken naar windmolens

“Maar we willen de burgers en bezoekers graag betrekken bij onze werken. Zo investeerden we mee in het festival WeCanDance afgelopen weekend, kwam er steun voor het nieuwe badengebouw en op lange termijn willen we onze aanwezigheid benadrukken met een verrekijker zodat iedereen gratis de zee in kan kijken naar onze windmolens”, aldus Coenen.

Klaar in april 2014

Momenteel staan er al 55 windturbines van Belwind en daar komen nog 72 turbines bij van Northwind. “Er zijn nu al zeven molens en 48 funderingen geplaatst”, aldus Coenen die schat dat in april 2014 het project gefinaliseerd zal worden. “U kijkt naar een project met een productie van 1.100 megawatt. Dat is bijna drie keer Doel 1. De volgende jaren zullen we een essentieel deel uitmaken van het energienetwerk”, aldus Coenen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier