Norovirusbesmetting in rusthuis in Langemark breidt uit

Redactie KW

Het aantal bejaarde bewoners van Woonzorgcentrum De Boomgaard in Langemark, dat besmet is met het norovirus, is opgelopen tot 34.

Er zijn ook drie personeelsleden ziek geworden. Symptomen van het virus zijn diarree, braken en uitdroging, wat voor oudere mensen toch gevaarlijk kan zijn.

De preventiedienst van het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper, waar vijf bewoners naartoe werden gebracht, heeft het personeel van het WZC De Boomgaard duidelijk gebriefd welke maatregelen er genomen moeten worden om verdere besmettingen te voorkomen. Het verplegend en onderhoudspersoneel dat in contact komt met de zieke bewoners, wordt enkel bij hen ingezet en niet bij de niet-zieke bewoners. Er wordt dus in twee groepen gewerkt: een groep personeelsleden die wel in contact komen met de zieke bewoners en een groep die niet met hen in contact komt. Alle gemeenschappelijke activiteiten in de gemeenschappelijke ruimtes van het WZC zijn ook afgelast. Alle bewoners, zowel zieke als gezonde, moeten op hun kamer blijven.

Geen bezoek meer

Om het Jan Yperman Ziekenhuis niet verder te belasten, worden de zieke bewoners nu ook in het WZC zelf behandeld tegen dehydratatie (uitdroging ten gevolge van braken en diarree): er wordt hen door het verplegend personeel intraveneus vocht toegediend onder toezicht van de coördinerende arts. Familieleden en kennissen mogen ook de bejaarden in het WZC niet bezoeken. Deze quarantaine-maatregelen blijven in elk geval behouden tot en met woensdag. De toestand wordt op de voet gevolgd en om de twee uur geëvalueerd.

(PL/BS)

Norovirusbesmetting in rusthuis in Langemark breidt uit

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier